sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kuudensien luokkien oppilaskunnan hallitusedustajien puhe kevätjuhlassa 2016


Maria: Hyvät opettajat, rehtori ja muu koulun henkilökunta sekä vanhemmat. Minä olen Maria Rauhala 6C:ltä.  

Katja: Minä olen Katja Haukijärvi 6D:ltä. Olen ollut tänä lukuvuonna oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. 

Lauri: Minä olen Lauri Kivioja 6A:lta. 

Leo: Minä olen Leo Laukkanen 6B:ltä.  

Leo: Viime keväänä meillä  alkoi perinne, että kuudensien luokkien oppilaskunnan hallitusedustajat pitävät puheen kevätjuhlassa. Jatkamme mieluusti tätä perinnettä. 

Minä aloitin koulupolkuni vanhassa Viipaleessa. Siellä meillä oli ihan oma yhteiskunta. Opettajamme oli Eija Turunen. Eija tykkää laulamisesta, joten meidän luokka, tai oikeastaan koko Viipale, lauloi paljon. Ehkäpä koulumme kuoron taitavuus onkin lähtöisinkin tästä. 

Tällä hetkellä Viipale on vain muistoissamme. Se purettiin syksyllä. Nyt tilalla on tyhjyyttä. Lumivallit, joita siihen talvella tehtiin, olivat kyllä kivat pienten oppilaiden mielestä, mutta opettajille ne taisivat aiheuttaa kauhua.  

Lauri: Kolmannelle luokalle siirryttäessä kouluun tuli muualta uusia oppilaita, kuten minä. Oppilaat tulivat Tursolan koulusta, missä oli ollut vain eskari, ykkös- ja kakkosluokka. Siirtyminen isoon kouluun tuntui hiukan jännittävältä. 

Katja: Vaikka meille Viipaleessa aina oltiin kerrottu, että kolmannella luokalla siirrytään isoon kouluun, me kuitenkin jouduimme jäämään Viipaleeseen vielä kahdeksi vuodeksi koulun peruskorjauksen vuoksi.  

Lauri: Ja me jouduimme pihalle keltaiseen parakkiin. Käsityöt olivat väistötiloissa niin sanotuissa "Harmaissa käärmeissä". Mutta näistä rakennuksista on jäänyt hyviä muistoja. Kerran putket jäätyivät, eikä parakkiin saatu vettä. Vessaakaan ei saanut käyttää eikä hanasta voinut juoda. 

Katja: Kerran Viipaleessa oli niin kylmää, että istuimme  luokissa toppatakit päällä. Luokassa oli vielä kylmempää kuin ulkona. 

Lauri: Tursolassa huhuttiin, että Suoramalla liikkuu kiusaajia. Kumiperunat ovat jo klassikkopelote. Olemme todenneet molemmat huhut paikkaansapitämättömiksi, ainakin melkein.
  
Katja: Kerron nyt vähän uudemmista tapahtumista. Tänä lukuvuonna on koululla tapahtunut vaikka mitä. Syksyllä saimme bussilastillisen vieraita Kiinasta.  Pääsimme näyttämään kouluamme  ja osaamistamme sekä puhuimme englantia. Vierailusta jäi kaikille hyviä muistoja.  
Lisäksi tänä lukuvuonna oppilaskunnan hallitus on ollut aktiivinen. Olemme järjestäneet mm. Halloween-juhlat, elokuvapäivän, rehtorin kyselytunnin, pukeutumisteemaviikon, Talent-kisan ja olemme pitäneet puheita luokissa.  Me kuutoset olemme pitäneet itsellemme kahvilaa perjantaisin.  
Hallituksessa on ollut kiva toimia. Toivottavasti yhtä aktiivinen toiminta jatkuu meidän jälkeemmekin.
  
Maria:  Minä tulin tänne Vatialasta viidennelle luokalle. Aluksi jännitti kovasti, mutta suuresta koulusta sai helposti uusia kavereita. 

Leirikoulumme tänä keväänä onnistui huipusti. A- ja B-luokat kävivät Draksfjärdissä ja C- ja D-luokat Piispalassa. 

Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia meitä opettaneita opettajia. Ensinnäkin kiitokset Jaanalle, musiikin monitaiturille ja aktiiviselle urheilijalle, joka on ollut joustava ja ymmärtäväinen meidän kanssamme. Lisäksi kiitämme kieltenopettajia, erityisesti Helenaa ja Anua. 

Katja: Haluamme kiittää Satua. Satu on taitava piirtäjä ja pähkinöiden suurkuluttaja. Hän on aktiivinen retkeilijä ja hän on vienyt meitä ympäri Kangasalaa niin busseilla ja pyörilläkin.  Haluamme kiittää myös Eijaa ja Pia, jotka opettivat meitä Viipaleessa Jaanan lisäksi. 
                                                       
Leo: Tiinalla taas on todella hyvä huumorintaju… 
Lauri: Karilla on kyllä vielä parempi huumorintaju. 
Leo: Tiinakin on hyvä järjestämään retkiä ja hyvä leipomaan, mutta hänkin tarvitsee joskus apua. Esimerkiksi vielä pari vuotta sitten hän joutui huutamaan apua Karilta tietokoneen käynnistämisessä, mutta nyt se jo sujuu. Lämmin kiitos Tiinalle.

Lauri: Kari on oikea tanssilattioiden partaveitsi, joka tuli huomattua Tiinan ja Karin pitämillä tanssitunneilla. Kari on myös koulumme tietokoneosaaja, joka auttaa kaikkia, erityisesti Tiinaa. Karilla myös on hyvä maku, sillä kouluumme saatiin pinkkikantiset macit, joiden värin Kari varmasti valitsi. Karille suuret kiitokset kaikesta.

Katja: Lisäksi rehtoriamme Jyrkiä haluamme kiittää hienosta työstä. Saimme tietää hänestä kaikenlaista rehtorin kyselytunnilla, esimerkiksi, että hän tietää ainakin yhden vaatemerkin, joka taisi olla Jack&Jones. 

Lisäksi Pirjo ja Maria ovat tehneet hyvää työtä oppilaskunnan kanssa. Koulun keittiö, ohjaajat ja muu henkilökunta ovat olleet tärkeitä koko koulutaipaleemme ajan. Kiitokset kaikille heille. 

Maria: Yläkouluun lähdemme hyvillä mielin ja uudet luokat innostavat monia. Yläasteelle siirtyminen on kiva, tai sitten kova paikka. Mutta voihan se olla jotain siltä väliltäkin. Saa nähdä, tuleeko  ikävä.  

Lopuksi haluamme todeta Suoraman koulun laulun sanoin: 

" Matkaeväillä Suoraman, maailman mä valloitan!” 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti