perjantai 18. toukokuuta 2018

nelosten luokkaretki

Suoraman koulun nelosluokat lähtivät 25.4. luokkaretkelle. Kohteena oli Fazerin suklaatehdas ja Heureka. 

Matkaan lähdettiin heti aamulla ja ensimmäisenä kohteena oli Fazerin suklaatehdas. Kaikki olivat tietysti innoissaan, koska mikäs sen parempi tapa aloittaa päivä kuin piipahtaa suklaatehtaassa.  Siellä meitä odotti opas ja saimme nähdä munankuorista tehdyn ison pääsiäispupun sekä Mignon-munista tehdyn munan. Sen jälkeen vuorossa oli pieni dokumentti tehtaasta. Siellä sai maistaa myös Fazerin omaa vettä. Sitten sai koota mallilautasen ja antaa sen ruokarobotin arvosteltavaksi. Mitä terveellisemmän valitsi, sitä parempi arvosana. Kävimme myös kasvihuoneessa jossa oli kuumaa ja kosteaa. Siellä kasvoi sitruunaa, chiliä, banaaneja, kaakaopapuja ja muuta eksoottista sekä normaalejakin kasveja. No se jälkeen varmaan kaikkien lempipaikka eli maisteluhuone. Sieltä löytyi Fazerin kaikkia käärekarkkeja sekä suklaapatukoita. Siellä sai myös maistaa kauraleipää. Oli myös pieniä palloja, ja kun niiden sisään kurkisti, näki jonkun Fazerin tehtaan. Sen jälkeen siirryttiin kauppaan ja aika paljon kaikkea tarttui mukaan. Kaupassa myytiin Banaanidumleja, joita ei saanut vielä kaupasta, sekä Dominosuklaata, sitäkään ei saanut vielä kaupasta. Saimme myös ilmaiseksi pussin kauraleipää, sekä Ässämix-karkkipussit. Sen jälkeen lähdettiin bussilla kohti Heurekaa.

Heurekassa syötiin lounasta eli makaroonilaatikkoa. Sen jälkeen sai rannekkeen ja sai kierrellä vapaasti. Siellä pääsi tuottamaan energiaa pikkukaupunkiin ja nostamaan sähköä. Löytyi myös aidontuntuisia autopelejä. Siellä oli myös pyörä, joka oli vaijerin päällä ja sillä sai ajaa, se oli noin kolmen metrin päässä maanpinnasta. Pyörä ei voinut mitenkään tipahtaa, koska sen alapuolella oli niin paljon painoa joten on mahdotonta että se olisi voinut kiepsahtaa ympäri. Siellä sai rakentaa myös oman ralliauton jonka nopeutta sai testata. Siellä oli myös iso pylväs jonka sisällä oli vettä ja vedessä meni sähköä. Kun käden painoi siihen, sähkö tuli siihen kohtaa pylvästä mihin käden pisti. 

Heureka ja suklaatehdas olivat aika kiva yhdistelmä, toisaalta kenelläkään ei tainnut olla nälkä suklaatehtaan jälkeen, joten lounas oli aika huonoon aikaan koska kaikki olivat syöneet itsensä täyteen suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti