maanantai 19. marraskuuta 2018

Tuula Kallioniemi vierailijana kirjallisuusviikolla


Tuula Kallioniemi kävi koulullamme, koska meillä oli kirjallisuusviikko. Kirjallisuusviikolla ei tullut läksyjä. Me tehtiin myös lukudiplomia. Kuuntelimme myös englannin tunnilla englanninkielisiä satuja. Me suunnistettiin ActionTrackin avulla koulussa QR-koodeja, joissa oli tehtävä ja jos sai tehtävän oikein, niin siitä sai 100 pistettä.

Tuula Kallioniemi asuu Ruutanan koulun vieressä punatiilisessä talossa. Hän on syntynyt vuonna 1951. Tuula kirjoittaa suunnilleen 3 kirjaa vuodessa. Hänen lempikirjasarjansa on Reuhurinne ja tärkein kirjansa on Kulkuripoika ja tuulen tyttö. Yhteensä hänellä on 11 Reuhurinne-kirjaa. Hänen ensimmäinen kirjansa oli Karkulaiset. Tuulan lempiruoka on siika. Hänen helpoiten kirjoitettu kirjansa oli Villi viikko ja lempiurheilulajinsa on jalkapallo. Silloin kun hän syntyi, presidenttinä Suomessa oli Juho Kusti Paasikivi. Hän joutui useasti luokan poikien kanssa jälki-istuntoon.  Lempiväreihin kuuluvat muun muassa keltainen ja vihreä. Hän kirjoittaa yleensä kirjoja pojista.

Oli mielenkiintoista olla katsomassa Tuula Kallioniemen esitystä.

Tuula Kallioniemi kertoo kirjoistaan Suoraman koulun oppilaille. Näyttämön reunalla on osa Kallioniemen laajasta tuotannosta.







Tuula Kallioniemi sekä haastattelijat Sara Häkkinen ja Janne Verho





Teksti: Sara Häkkinen ja Janne Verho 3.a
Kuvat: Pirjo Laatikainen




1 kommentti:

  1. Täytyy ihmetellä, miten nuoret (9v.) Sara ja Janne ovat osanneet haastatella ja kirjoittaa kirjailija Tuula Kallioniemen
    haastattelun tähän blogiin.
    Minulta ei se tuon ikäisenä olisi onnistunut.
    T. eläkepappa Matti Autero

    VastaaPoista