maanantai 11. helmikuuta 2013

VÄLKKÄRILEIKKEJÄ 1.-2. LUOKKALAISILLE

Oppilaskunnan hallitusjäsenistä vanhimmat osallistuivat Välkkäri-koulutukseen syyslukukauden puolella. He saivat koulutusta välituntileikkien ohjaamiseen koulun pienemmille oppilaille. Koulutus sisälsi sekä kuuntelemista että käytännön harjoitteita. Kokemus oli erittäin positiivinen!

Syksyllä toteutettiin yksi leikkien ohjaamisviikko. Nyt on meneillään toinen jakso.

Välkkäriohjaajat ohjaavat leikkejä 2-3 hengen ryhmissä. Jokaiselle ryhmälle on jaettu yksi pitkä välitunti (30 min), jonka aikana he ovat vastuussa ohjaamisesta.
Viime viikolla leikeistä saivat nauttia 2. luokkalaiset ja tällä viikolla on sitten 1. luokkalaisten vuoro.

Ella ja Miila ohjasivat leikkejä torstaiaamuna.
 
Ella: " Mun mielestä oli tosi kivaa ohjata leikkejä pienemmille. Se meni hyvin, mutta ensi kerralla menee paremmin, koska nyt on kokemusta. Odotan innolla seuraavaa kertaa, koska pienetkin tuntuivat innostuneilta kuunnellessaan niin hienosti ohjeita ja ollessaan aktiivisesti mukana."
 
Santtu, Juuso ja Patrik ohjasivat leikkejä perjantaiaamuna.
 
Poikien mielestä ohjaaminen oli tosi mukavaa, koska 2. luokkalaiset olivat niin innokkaasti mukana :).
 
Seurasin molempien välkkäriohjaajaryhmien toimintaa. He onnistuivat tehtävässään loistavasti. Oli upeaa huomata miten hienosti ohjaajat osasivat ottaa pikkuoppilaita huomioon. Leikit olivat vaihtelevia ja monipuolisia. Koulutuksen anti on siis  siirtynyt käytäntöön ja olemme saaneet osallistettua isompia oppilaita pienempien toiminnanohjaamiseen.
 
Satu Heinonen, oppilaskunnan ohjaava opettaja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti