torstai 7. marraskuuta 2013

Teatterielämyksiä


Tiistaina 29.10. kouluumme saapui Kangasalan Pikkuteatterin nuoria esittämään meille näytelmän Peukaloisen retket. Pääsimme koko koulu nauttimaan huikeasta esityksestä! Tässä 4.-luokkalaisten arvosteluita näytelmästä.

Näytelmän juoni:

Niilo oli tuhma poika, joka kiusasi kaikkia. Eräänä päivänä, kun haltija tuli pois piilosta, Niilo heitti hänen päällensä verkon. Haltija muutti Niilon Peukaloiseksi. Peukaloisena Niilo lähti Martti-hanhen kanssa villihanhien matkaan. Matkalla he saivat paljon ystäviä, mm. Akan, joka johti villihanhia. matkalla Peukaloinen pelasti pikkulinnut mäyrältä ja villihanhen ketulta. Kun he olivat päässeet määränpäähän eli Lappiin, Hienosiipi sai poikasia. Matkalla he saivat haltijalta tiedon, että kun Peukaloinen palaa kotiin Martti-hanhen kanssa, äiti teurastaa Martin. Kun tulee kotiin lähdön aika, Peukaloinen ei haluaisi mennä kotiin. He kumminkin lähtevät kotiin. Kotona Peukaloinen käy kysymässä apua kissalta ja kanalta. Kun äiti huomaa heidän olevan kotona, hän yrittää isän kanssa napata Martti-hanhen. Mutta onneksi Niilo tulee ja pelastaa Martti-hanhen. (Petra, 4c) 

Arvioita esityksestä:

Esitys oli mieleeni, koska äänitehosteet olivat hyviä ja esiintyjät eläytyivät hahmoihinsa. Asut olivat hienosti tehty, koska ne näyttivät ihan aidoilta. Erityisesti Hienohöyhenen puku oli hieno. Antaisin esitykselle 4 tähteä, koska näytelmä oli hyvä, mutta hieman tylsä. (Pinja, 4c)

Annan esitykselle 3 tähteä, koska Peukaloisen isän puhe oli tosi hiljaista. Pidin näytelmästä, sillä näyttelijät olivat tosi hyviä, vaikka olivat 13-19-vuotiaita. Pidin myös siitä, että esitysaika oli sopivan pitkä. He puhuivat tosi äänekkäästi. Tykkäsin myös siitä, kun Peukaloinen tappeli kärpän kanssa. Näytelmässä oli aika paljon näyttelijöitä. (Leevi, 4c)

Esitys oli erittäin hyvä, koska näyttelijät osasivat eläytyä rooleihinsa. Lavastusta olisi voinut vähän parantaa, koska taustamaisema oli pelkkä musta seinä, joten tausta olisi voinut olla vaihdettavissa. Suosittelen 6-12-vuotiaille. (Julius, 4c)

Esitys oli hyvä, koska siinä oli tosi paljon hauskoja kohtia ja siinä näyteltiin tosi hyvin. Minun mielestäni siinä oli hienosti tehty heidän asut hienoiksi. (Valtteri, 4c)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti