perjantai 30. lokakuuta 2015

OPPILASKUNNAN VIERAILU KANGASALA-TALOON


REPORTTERI: oppilaskunnan hallituksen tiedottaja Olga Korpela, 5 C 
KUVAT: Aaro Riponiemi, 4 C (julkaistaan myöhemmin)

9.10.15 oppilaskunta kävi Kangasala-talolla. Taitoimme matkan pyörällä. 



Oppaanamme toimi museolehtori Johanna Kangas. Ensimmäisenä menimme valtuustosaliin. Johanna kertoi että Hanna Laine ei päässytkään kertomaan kunnanvaltuuston toiminnasta, mutta Raimo Kouhia tuli hänen tilalleen. Raimo on kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Raimo ja Johanna kertoivat valtuuston työstä ja valtuustosalista. Saimme myös kyseellä kysymyksiä niihin liittyen. Rehtori kertoi että vanhan Suoraman kirjaston tilat otetaan käyttöön vuodenvaihteessa. Siellä tulee olemaan odotteluhuone, koulukirjasto sekä ilta- ja aamupäiväkerho. 



Tämän jälkeen menimme tutustumaan kunnanhallituksen huoneeseen. Raimo kertoi vähän hallituksen toiminnasta. Yleensä hallitus kokoontuu kolme kertaa kuussa. Kun lähdimme hallituksen huoneesta katselimme taulua, jossa oli valtuuston jäsenten kuvat ja istumapaikat. Löysimme taulusta myös tuttuja.

Esittelyn jälkeen menimme galleriaan kahville. Tarjolla oli keksejä, pullaa, kahvia ja mehua. Galleriassa oli näytillä Maria Stereon näyttely. Teokset oli tehty helmistä. Näyttely vaihtuu kuukauden välein. Näyttely on maksuton ja sitä voi tulla ihastelemaan päiväsaikaan. Kirjoitimme myös näyttelyn vieraskirjaan.

Seuraavaksi suuntasimme "Kangasala-talon sydämeen" eli Kangasala-saliin. Sitä käytetään moneen tarkoitukseen. Salissa on tanssi-, laulu- ja näytelmäesityksiä ja jopa elokuvanäytöksiä. Saliin mahtuu 300 istumaan. 



Kävimme vielä tutustumassa taidemuseoon. Museon melkein kaikki työt oli veistoksia. Jotkut veistoksista oli hieman pelottavia. Kävimme nopeasti taidemuseon ylimmässä kerroksessa, koska aikamme oli loppumassa. Siellä kerrottiin Kimmo Pyyköstä, joka oli tehnyt veistokset. Siellä oli pienoismalleja Pyykön isoista teoksista. 



Lopuksi Johanna hyvästeli meidät ja lähdimme pyöräilemään kohti koulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti