maanantai 19. syyskuuta 2016

Missä leipä kasvaa?








Suomen pääviljalajit ovat ohra, vehnä, kaura ja ruis. Saimme kokeilla, miltä jyvät tuntuivat. Viljan jyvät olivat jännän tuntuisia, kun niitä kokeili sormilla. Jyvät maistuivat hyviltä, mutta aika samanlaisilta ja ne olivat aika kovia.

Esittelijä kertoi meille terveellisestä ruokavaliosta
ja kuiduista. Saimme yhdistellä leikkiruuista
erilaisia annoksia.

Lopuksi maistelimme erilaisia leipälajeja. Maisteltavana oli ruissipsejä, kaurateeleipää, ohraleipää ja perunalimppua. Kaikki oli hyvää!

Teimme yhdessä kaurateeleipiä. Tässä niiden resepti:
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille kolmeksi kasaksi. Taputtele kasat leiviksi. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.



Niitä on leivottu myös monessa kodissa sen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti