maanantai 26. syyskuuta 2016

PERTTI JA VERTTI



HAASTE
Koulumme sai haasteen osallistua kiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Kampanja on lähtenyt liikkeelle Satakunnan MLL:n toimesta. Meidän koulumme sai haasteen Luvian nuorisotyöltä.




MITÄ?
Tammikuussa 2015 MLL:n Satakunnan piiri vastaanotti ison kasan Porin Ässien kotiottelussa lahjoitettuja pehmoleluja. Näitä pehmoleluja on nyt lähetetty ympäri Suomen viemään kiusaamisen vastaista sanomaa eteenpäin. Ensimmäinen liikkeelle lähtenyt nalle oli nimeltään Pertti. Kaikki loput pehmonalle olivat selvityksen mukaan tämän Pertin serkkuja. :)


Ideana on, että koulu, seura, työporukka jne. suunnittelee yhdessä kiusaamisen vastaisen tai kaveruutta edistävän sloganin ja ottaa ryhmäselfien, jossa tuo slogan ja pehmolelu ovat mukana. Selfie julkaistaan sitten myöhemmin somessa Satakunnan MLL:n toimesta.


MEIDÄN KOULULLA

Oppilaat saivat yhden viikon ajan keksiä osuvia lauseita kaveruuden puolesta/kiusaamista vastaan. Näistä lauseista äänestettiin kaksi parasta jatkoon ja mukaan koulun selfiekuvaan (#perttiselfie).










Oppilaat saivat myös äänestää pehmonallelle nimen. Vertti tuli Pertin pehmonalleserkun nimeksi.



#Perttiselfien jälkeen Vertti lähti luokkiin kiertämään ja viemään kiusaamisen vastaista sanomaa eteenpäin. Monet oppilaat ovat saaneet halata ja silitellä ihanaa Vertti-pehmoa.
Suoraman koululta Vertti jatkaa matkaansa Vatialan koululle ja sieltä taas eteenpäin kunnes on kiertänyt kaikki Kangasalan koulut.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti