perjantai 25. syyskuuta 2015

Kangasalan nähtävyyksiä



Suoraman koulun kolmasluokkalaiset ovat syksyn aikana tutustuneet Kangasalaan ja sen nähtävyyksiin. Tähän liittyen rakentelimme kierrätysmateriaaleista joitakin Kangasalan nähtävyyksiä:


Kangasalan kirkko

Kirkko on vuodelta 1767. Se toimii kesäisin tiekirkkona. Kirkko on siirretty Liuksialasta. Tähtitaivaskatto on peräisin vuodelta 1400. Kirkon seinässä olevaan verikiveen liittyy tarina. Tarina kertoo Kuussalon Kaarinasta. Hänet on tarinan mukaan mestattu kyseisellä kivellä.





Kangasalan museo

Museossa on hienoja nähtävyyksiä. Museossa on kaikkia vanhoja asioita. Lisäksi museossa voi seurata Kaaronoiden elämää nukeilla. Museo on suosittu paikka. Museo sijaitsee kirkon vieressä.






Kangasala-talo

Kangasala-talo sijaitsee Kirkonkylässä. Siihen tutustuminen on ilmaista. Siellä järjestetään konsertteja. Museossa on hienoja esineitä.








Haaviston mylly

Myllyn tarina on hauska. Haavistoon naitu nuori emäntä Hanna sai tuulimyllyn myötäjäisinä kotitalostaan Kangasalan Heponiemen Huikkolasta. Mylly siirrettiin nykyiselle paikalleen vuonna 1902. Morsian sai valita, ottaako hyvän hevosen vai myllyn. 'Valitsin tuulimyllyn. Toin kyllä mukanani viisi lehmääkin.' Mylly oli käytössä vuoteen 1929.




Haralanharjun näkötorni

Haralanharjulta löytyy Sakari Topeliuksen kunniaksi pystytetty muistomerkki. Se on avoinna jatkuvasti. Haralanharju sijaitsee Haralanharjuntiellä Kangasalla.







Keisarinportaat näköalatasanne

Keisarin portaat on rakennettu vuonna 2006 tuhoutuneen näkötornin tilalle Keisarinharjulle. Näkötornille pääsee Mobiliasta luontopolkua pitkin.







Vehoniemen näkötorni 

Vehoniemen näkötorni se sijaitsee luonnonsuojelualeella sijaisevan harjun korkeinmalla kohdalla. Torni rakennettiin vuonna 1927.  Sen osoite on Vehoniemenharjuntie 92.






Kirkkoharjun näkötorni

Kirkkoharju on harjuista suurin ja korkein. Torni on vuodelta 1930.

















Pohtiolammen lintu- ja maisematorni

Tornista voi käydä tarkkailemassa sääksiä ja muita lintuja. Pohtiolampi on avoinna joka päivä.










Rakennelmat ja teksti 3d-luokan oppilaat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti