tiistai 1. syyskuuta 2015

Maatilaretkellä Sahalahdella 25.8.

Matkamme Sahalahteen opettajamme kotiin alkoi noin puolen tunnin matkalla bussissa. Matkalla opettaja kertoi aina välillä erilaisista asiosta, joita saatoimme nähdä matkan aikana.

Kun pääsimme perille, bussi jätti meidät suoraan metsän laidalle. Kävelimme noin 400 metriä varsinaiseen metsään. Metsässä teimme kasvineliöt, joiden kasveja meidän piti tunnistaa. Siinä vierähti tovi ennenkuin pääsimme jatkamaan matkaa.



Seuraavaksi saavuimme pellon laitaan, jonka poikki taivalsimme maatilan pihaan. Matka oli noin puoli kilometriä. Vaikka olimme vehnäpellolla siellä näkyi joitain ohria.




Opettajan pihassa saimme eväitä. Opettajan molemmat koirat veivät kahden 6.d luokan pojalta lihapiirakan. Onneksi lihapiirakoita oli ylimääräisiä. Eväinä meillä oli lihapiirakkaa, jogurttia, nektariinia ja mehua. Eväiden jälkeen saimme vapaa-aikaa.


 
Vapaa-ajalla saimme pelata esim. sählyä, olla trampalla ja uida. Monet menivät uimaan ja osa pelasi tai hengaili. Osa kävi silittämässä opettajan koiria tai kissoja. Kerran koirat pääsivät vapaaksi vahingossa, vaikka niiden piti olla eväiden ajan aitauksessa. Vapaa-aikaa oli suunnilleen tunti, joka oli ihan tarpeeksi, vaikka se tuntui vähän lyhyeltä. Opella oli mukavan iso talo kaikkien mielestä. Sisälle emme päässeet käymään.



 





Kun lähdimme alkoi olla jo iltapäivä. Paluumatka sujui kivasti ja leppoisesti. Koululle saavuimme noin kello 14. Yhteenvetona todella mukava retki. Sekin oli kivaa, kun sai syödä omia eväitä. 

Tekijät: Jesse, Eetu ja Mariam 6.D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti